Ресторантьорите обявиха своето крайно решение за въведените мерки срещу ковид.След срещата

...
Ресторантьорите обявиха своето крайно решение за въведените мерки срещу ковид.След срещата
Коментари Харесай

Ресторантьори: Бойкотираме мерките, притиснат ли ни, излизаме на улицата

Ресторантьорите оповестиха своето крайно решение за въведените ограничения против коронавирус.

След срещата на представители на ресторантьорския бизнес, на която бяха разисквани новите антиCOVID ограничения в София, беше взето единомислещо решение – протест на заповедта, ограничаваща работата им.

Евгени Зумпалов от Сдружението на заведенията в България и Павлин Петров от Българската асоциация на заведенията обявиха, че страната уронва престижа на сектора и му нанася непреодолими финансови загуби. Те бяха безапелационни, че ще заведат искове против България поради въпросната заповед, ограничаваща потенциала за работа на заведенията до 50% и налагаща вечерен час до 22 ч.

„ Обявяваме гражданско непокорство. Ще работим протестно, спокойно и добродушно, само че в случай че ни принудят, ще излезем на улицата ”, безапелационни са от бизнеса. Те обясниха, че към този момент са имали среща със здравния министър Асена Сербезова, на която декларирали несъгласието си с това, че ограничаването, което се постанова, не е еднообразно за всички – изключително за държавната администрация.

„ Държавата би трябвало да има съответен вид, по който да ни компенсира, тъй като затваря единствения имунизиран бизнес ”, казаха още Зумпалов и Петров, написа nova.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР